Aktuellt



Bazinga - I don´t care

25 augusti 2010

Jepp

När det passar är det bra, eller hur? När det sen inte behövs, då kvittar det.
Tiderna förändras. Man lär sig vad som fungerar och inte fungerar. Tur är väl det.

Må gott.

24 augusti 2010

Politik

Förr i tiden var jag inte ett dugg intresserad av politik. Det blev lite bättre, eller vad man ska säga, när jag fick vara med och välja i valet 2006. Dock röstade jag mest bara för att jag skulle och hade ärligt talat inte världens bästa koll.
Senste månaderna har dock ett visst intresse blossat upp. Nu kan man säga att jag är väldigt intresserad. Följer debatter och artiklar och kommer med åsikter emellanåt.

I söndags följde Brodden med mig ner till Rådhustorget för att lyssna på Socialdemokraternas valupptakt - med ingen mindre än Mona Sahlin som talare.
Har aldrig varit på något sånthär tidigare, så det var lite spännande.
Min reaktion? "Wow". Hon är en väldigt bra talare och har mycket bra idéer. Hon och hennes kollegor känns så otrolit trygga att både se och höra på.
Det jag framförallt är med på är högre skatter. Är alla med och bidrar lite extra kommer man ha råd med trygghet åt alla, men framförallt till de som behöver det allra mest. Framförallt tänker jag då på sjukvård och äldrevård, skola och annan omsorg samt alla de arbetslösa. Det är lite kortfattat.
Sänker man skatter får man inte in pengar tillräckligt för att täcka alla dessa kostnader, vilket väldigt fort leder till för höga kostnader och underskott i budget. Man måste därför ta från de som av olika skäl inte kan bidra lika mycket som de som har det bra. I ett blått samhälle måste man klara av att stå på egna ben, annars är man inget värt. Är det så vi vill leva? Se ner på dom som har det svårt, men som själva inte valt det? I he-e heller säger jag!

Efter Monas tal i söndags blev jag frälst. Att få se och höra henne på så nära håll fick mig ännu mer övertygad om att detta är rätt. Och ja, jag blev fotograferad med henne om någon har missat det. Haha, ville bara poängtera det.

Så den 19e september är en viktig dag. Rösta rätt - rösta rött!

Är väldigt inne på detta spåret. Självklart respekterar jag andras åsikter, och allt är inte felfritt med dom jag sympatiserar med heller. Så hoppas ni som läser förstår det.

Må gott.