Aktuellt



Bazinga - I don´t care

02 januari 2010

Sexy

Detta inlägg tillägnas Brodden!

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!

Scary

Nyss hemkommen från lägenheten. Vi va fyra stycken som tog foton som vi ville behålla. Nu är det bara att skriva på papper för att allt ska kunna bli klart, lämna nycklarna och sen inte behöva oroa sig för detta mer.
Lite otäckt att vi nästan klart såg att någon varit i lägenheten sen vi va där sist. Saker låg inte riktigt som vi minns, och "nya" saker fanns där. Lukten va värre denna gången men lite Axe gjorde susen. Jäklar ändå vad hemskt att se golvet uppbrutet på just det ställe där han legat, i 2 veckor utan vår vetskap.
Den 12e är allt över iallafall. Det är den dag vi tar ett sista farväl för att sedan försöka börja tänka på vårt eget igen.

Förutom detta känns det väl som en bra dag. Solen skiner, himlen är blå. Å vad skönt att leva då.
Någon som känner igen det från en låt? Hehe, sjöng den alltid när jag gick i ettan/tvåan :)

Nu får jag faktiskt cykla iväg till jobb. Borde ha någon form av långkalsonger på mig för det drar kallt rätt genom byxorna.

Må gott!

01 januari 2010

Årskrönika del 2

Då var det dags för den avslutande, och efterlängtade (??) andra delen av mitt 2009.

Juli
Månaden då jag blev 21, inget märkvärdigt med det egentligen.
Den 14e hade vi (jag, Brodden & Grahl) bokat in en trip till Österlen och Kiviks Marknad. Hade en väldigt varm och trevlig dag därnere.
Ett par dagar senare firade vi en sen födelsedag för Brodden. Sämre blev det inte då detta även var våran namnsdag. God mat och massa skön/falsksång till Lips in på småtimmarna. Ännu en väldigt trevlig kväll.
Ett besök på Helsingborgsfestivalen hans också med och några dagars besök av kusinen från Österlen.

Augusti
En ny soffa inhandlades äntligen. En stor fin sådan med divan.
Ett studiebesök på Barsebäck fick man också boka in. Lite kul att se hur det såg ut på insidan - det värsta var dock hissen, hissfobi som man har...
Dagen 8 denna månad kom till att bli mitt livs lyckligaste dag. Denna dag for jag och Tess till Göteborg för att se Madonna live! Snart fem månader senare har jag inte förstått vad som skett. En sak är säker - jag har sett Gudinnan!

September
Månaden flöt på utan några större händelser.

Oktober
I mitten av månaden fick jag mig ett ryck, jag tog ett för mig rätt stort steg genom att skriva in mig på körskola. Har inte velat ha det tidigare, men hade nu i flera dagar inte kunnat tänka på annat. Klart var det dags att ta tag i detta.
Helgen 17/18 lämnade jag över allt på mina inredare som hjälpte mig att måla om och bygga nya möbler till mitt vardagsrum. Att säga det blev snyggt är att inte ta i, det blev skitsnyggt!
Slutet av månaden inträffade nästa "olycka" på jobb. Skulle knyta band runt kvällstidningarna på kvällen, men av ännu okänd anledning klippte jag av en bit tumme istället...
Bröllop stundade också innan månaden så var över.

November
Efter många om och men ställde jag mig så i vaccinationskön. Gjorde jag rätt som tog den, eller gjorde jag helt fel? Det får man nog vänta på att få svar på.
Knappt ett år hann min "gamla" tv bli innan det var dags för en ny som gjorde sig bättre på nya tv-bänken.
Slutet på månaden spenderades ett par dagar i Tyskland med julmarknad och släkt.

December
Min första körlektion var det så äntligen dags för. Om jag var nervös? Går inte att beskriva.
Den 8e kom så dagen som fick sorgen att återvända på allvar. En morgon på jobb kom min bror in med telefon till mig. Det var från polisen som meddelade att man hittat min pappa död i sin lägenhet. Visste inte vad jag skulle tro, men kommande veckor kom till att planera och göra klart allt för begravning. Som om inte en sån period var nog...

Så ja, en del saker har hänt. Tyvärr väger tråkigheterna väldigt mycket tyngre än roligheterna.
Jag vägrar hoppas på att 2010 kommer bli bra, det väntar jag hellre på att få se.

Som avslut tänkte jag avsluta med lite "roliga" siffror;

Antal shoppingturer; 23

Orkade ärligt talat inte räkna igenom almanackan fler gånger, så det får räcka med det.

Må gott.

31 december 2009

Årskrönika del 1

Alltså året 2009 har varit ett konstigt och händelserikt år för mig. Mycket har hänt, bra och dåliga saker. Tyvärr väger de sämre händelserna tyngre detta år än de bra.

Januari
Månaden, och året, började i lugn och ro. Dagarna rullade på, jag jobbade och stod i som vanligt. Året innan slutade väl lite trist i och med att jag insett att jag var tvungen att flytta. Kände mig inte redo för fem öre men som sagt hade jag inget val.
Kvällen den 18e kom så att bli ett minne för livet. Detta var kvällen då vi blev utsatta för rån på jobb, jag såg allt från där jag stod gömd för att sedan springa fram till kassan och fråga hur det var med min kollega. Detta blev även början på regelbundet besök hos psykolog, som gav en hel del.
Denna månad hann jag avverka tre lägenhetsvisningar, varav två var bostadsrätter och den sista var en vanlig hyreslägenhet - som bara efter ett par dagar blev min!

Februari
Månad 2 detta år kom att bli början på slutet, kan man säga. Nästan i mitten av månaden blev morfar inlagd på lasarettet. Vi fick efter några dagar reda på att den hudcancer han haft hade spridit sig vidare till bla skelettet. Så naturligtvis blev det ett par besök hos honom dessa veckor.
Den 17e kom till att bli en av årets lyckligaste dagar. Efter flera timmar köande fick jag tag i biljetter till Madonnas första konsert i Sverige på 19år! Att jag blev skitglad är att ta i för lite.

Mars
Vaknade upp första dagen denna månaden och insåg att jag nyss gjort det för sista gången på Larvi. Den lägenhet vi bott i sedan 1998 skulle snart tillhöra någon annan. Första natten i nya lägenheten kändes väldigt konstig, men det gick rätt bra att sova ändå.

April
Under påsken fick vi tyskt besök hos mormor och morfar. Alltid lika roligt! Tyvärr slutade det mindre roligt. Morfar fick föras med ambulans till Lund då känsel i underkroppen var helt borta. Tre dagar efter detta fick vi veta att han blivit förlamad. Ytterligare två dagar efter det blev det flytt för hans del till Blomstertäppan här i stan - aka sista anhalten.
Två av "mina" häljarpare fick sig nog ett ryck en kväll och cyklade in hit en sväng. Längesen man själv cyklade den vägen!?
Den 28e tog jag nattbussen till Stockholm för en heldag där. Inte mindre än 16 timmar skulle jag spendera i huvudstaden. Det var för jäkla kallt på morgonen när jag kom dit. Har nog inte frusit så mycket på väldigt länge. Under dagen hann jag gå en massa, besöka Globen, Skansen, åka massa tunnelbana etc. Att komma iväg på egen hand är alltid skönt, men får säga att det var någon timme för mycket jag var där. Ville bara sova mot slutet. När det var dags för hemfärd var där så mycket folk som skulle med att det krävdes fyra bussar, herregud. Så fick trängas med en annan nisse hela vägen till Jönköping...

Maj
En kväll kom en bekant in på jobb och berättade att min övriga familj satt och vakade hos morfar. Jag ringde då genast en kollega som fick rycka in så att jag kunde cykla tid.
Söndagen den 10e satt jag hos honom och pratade lite. Morfar var helt borta, låg och sov hela tiden. Men plötsligt hör jag honom säga "Hej Fredde". Detta kom att bli det sista han sa till mig. Men en tröst för mig var att han förstod och visste att jag/vi var där hos honom.
Den 11e kom att bli mitt livs hittills sorgligaste dag. Klockan 23.30 på kvällen somnade morfar in. Vi var där allihopa samlade vid hans sida ända in i det sista. Allt gick lugnt till. Vi kramades och satt efteråt tillsammans och pratade. En persons lidande hade nu tagit slut, men sorgen för oss andra hade precis börjat. Två veckor efter ägde begravningsceremonin rum dit familj och vänner kom för att ta ett sista farväl av våran älskade.

Juni
Ser att jag var på Liseberg med "bönderna" på nationaldagen. Vädret var väl inte det bästa, men det regnade som tur var inte. En heldag med mycket karuseller, mat och trevligt sällskap gjorde denna trip lyckad.
Och i år var det dags för lillebror att ta studenten. Inte klokt, redan 2 år sedan jag själv gjorde det?! Tiden går. Var även och grattade Fridah som även hon tagit studenten idag.
Brodden och jag skrev in oss på gymmet där vi än håller till idag.

Håll ut, del 2 är påväg.

30 december 2009

Guten Abend

Jaja, där ser man. Nu har jag väldigt bra koll på saker och ting må jag säga!

Ibland måste man beklaga sig lite, så det tänkte jag göra nu.
Har haft ett par dagar nu då jag mått skit. Vet inte riktigt vad det beror på, men har varit tröttare än vanligt...inte haft någon direkt ork. Det har gjort (och gör) ont på vissa ställen som känns mindre bra att ha ont på. Men jag vågar liksom inte ta tag i det och kolla upp det...tänk om det är något farligt?
Får avvakta lite till och se. Blir det inte bra så måste jag banne mig iväg och få det undersökt. Inte bra att gå runt såhär...

I förra veckan beställde jag 3 filmer som kom idag. Tänkte jag borde kanske se den ena nu inatt!
Beställde även ett spel till mitt playstation igår som verkar komma imorgon. Men blev lite osäker på om det delas ut post på en afton? Hoppas verkligen det.

Har minst sagt haft att göra idag. Var uppe i pappas lägenhet med lillebror och syster. Gick igenom lite saker och jag rensade ut reklam och en massa brev. Kändes dö läskigt när jag satte nyckeln i låset för att låsa upp när vi skulle in. Hjärtat slog fort som f-n. Tack och lov luktade det knappt något, hade fått för mig det skulle finnas kvar en del men det var inte farligare än att man kunde andas och så som man vanligt gör.
Tog med mig alla brev hem och gick igenom dom. Blev ett par telefonsamtal för att meddela vissa vad som hänt osv. Lite jobbigt men jag klarar av det. Har kännts som en evighet tills dess, men om mindre än 2 veckor är det äntligen begravning och då är förhoppningsvis allt över och vi kan alla börja avsluta detta litegrann.

Men saker och ting blir nog bra. Om två dagar är det ju nytt år - 2010. Ett helt nytt decennium inleds, mitt tredje jag är med om (om man inte räknar med 1.5 år på 80-talet). Tror nog det blir ett bra år, för värre än 2009 varit kan det väl ändå inte bli? Eller?

Nu börjar det hugga till igen... Får lägga mig och se film.

29 december 2009

Arbetare

Godafton!

Tänkte bara göra ett kort inlägg ikväll, med en kort resumé av dagen.
Mobilen började ringa vid 7 och en stund efter gick jag upp för lite dusch. Lite efter 8.30 cykla jag ner till körskolan för en tidig körlektion. Fick ett par motorstopp men lite pli på det hela börjar jag nog få nu. Gäller bara att försöka få med mamma ut lite också... Blir inga fler lektioner i år, men ska försöka med minst 2 (helst fler) i veckan nästa år för att förhoppningsvis ha körkortet till våren!

Blev en sväng till gymmet också med Brodden & Tess. Vet inte om jag gjorde så mycket mer än vanligt, men det känns lite i kroppen. Vi hade väl alla tre lite julmat att träna bort, hehe.

Eftermiddagen/kvällen har bestått av jobb, vilket det även blir imorgon.

28 december 2009

Lång dag

Man kan ju säga att denna dagen har varit lite utöver det vanliga.
Blev hämtad av Brodden vid 9.45 för att under 9 timmar spendera vår dag på olika köpcenter i jakten på bra reafynd. Vi började i Malmö på Entré, vidare till Hansa Kompaniet, Nova och till sist Center Syd.
Hur vi orkade detta är en gåta, men två mål mat kanske hjälpte till lite.
Så den trötthet som flög på mot slutet var välförtjänt, motion till tusen har man fått på köpet. Tack för idag!

Imorgon är det övningskörning tidigt på morgonen (usch) och jobb på eftermiddagen. Kanske klämmer vi in ett gymbesök också.

Klockan är inte mer än 21.21 nu, men sängen lockar redan mer än någonsin...

Må gott.

27 december 2009

27 december 2009

Ja, då var julen slut!
Har inte kännts som någon direkt jul i år. Men ja.

Nyss hemkommen från ungefär en timmes körning med mamma i Borstahusen och där i krokarna. Gick faktiskt bra, lite småsaker jag måste tänka på bara men det lär man sig med tiden.
Tycker fortfarande det är jätteroligt!
Två gånger skrämde jag livet ur mamma riktigt ordentligt, men det tycker jag bara är kul - heheh.

Gårdagen bestod utav en shoppingtrip till Väla, och sällskap med Brodden. Gick några rundor inne i trängseln och blev varma... Det är inte jätteroligt att trängas med ungefär en miljon andra människor, men hittar man något är det värt det.
Dock hittade vi inget, haha. Det enda jag verkligen ville ha var ett Wii på ELGiganten som var väldigt billigt.
Blir nog en trip imorgon också och då är det bestämt att allt ska gås igenom väldigt noga haha.

Blev bjuden på buffé på Pumphuset på kvällen också. Jag är väl lite kräsen av mig så åt inte allt, men det var gott och väldigt trevligt därute. Efteråt tvingade jag de övriga med mig längst ut på cement, ville lyssna på tystnaden - och underbar var den!
Var ju även på kalas på förmiddagen hos min brorsdotter som fyllde hela 8år! Dom växer fort dom små liven.

Nu ska jag faktiskt äta kvällsmat! Vill någon veta något mer så är det bara att fråga.

Må gott.